Hoe we bijdragen aan een inclusieve samenleving

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Elaine Heijboer
User experience designer
Joëlle Stijnen
Content strategist
Mike Engelmoer
Account & project
Stef van der Loo
Frontend developer
Ruud Vissers
Backend developer

Het project

Meedoen is alles wat je mens maakt. De missie van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is dan ook dat we in 2030 een samenleving hebben gecreëerd waarin iedereen meedoet. Voor de meeste gezonde mensen gewoon. Voor mensen met een beperking mag dat niet anders zijn. Een doel waar we ons digitale enthousiasme maar al te graag voor inzetten, met de realisatie van een contenthub voor VGN.

Soort platform

Contenthub

Diensten
Audience first strategie, UX/UI design, digitale toegankelijkheid, development.

Campagne & content
ZUID Agency Group

Goed voorbeeld doet volgen

De contenthub van VGN is dé centrale online plek voor alle content rondom het inclusief maken van omgevingen. Thuis, in de wijk, op het werk of in het sportteam. Door ervaringen en voorbeelden te delen rondom de thema’s “Leer, Werk en Leef” creëerden we een community die inspireert en motiveert.

Inclusief en toegankelijk design

Uiteraard zou iedereen ook online mee moeten kunnen doen. Daarom ontwikkelden we dit platform volgens de richtlijnen van digitale toegankelijkheid. Met de ingebouwde technische ondersteuning kan iedereen met een beperking het platform gebruiken zoals het bedoeld is.

Het middelpunt van de contentmarketing

Door alle content te centraliseren op een eigen contenthub, creëert VGN één plek van waaruit alle content gedeeld kan worden over diverse kanalen. Zo wordt het bereik en de kracht van social media optimaal gecombineerd met de vele voordelen van owned media.

Inspirerende partners

Door verhalen toe te kennen aan diverse partners, zorgden we voor een directe lijn naar de aanjagers van diverse initiatieven. Zo kunnen geïnteresseerde direct meer informatie inwinnen voor hun eigen project en houden we de drempel om contact op te nemen laag.