Hoe we de gebruiker centraal stellen voor een slimme en duurzame regio

Midpoint Brabant

Elaine Heijboer
User experience designer
Mike Engelmoer
Account & project
Stef van der Loo
Frontend developer
Ruud Vissers
Backend developer

Het project

Midpoint Brabant is dé schakel tussen ondernemingen, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties in de regio Midden-Brabant. Met gebundelde krachten wordt iedere dag gewerkt aan slimme en duurzame regio’s én de brede welvaart in ons land. Een perfecte match met AudienceFirst dus.

Hoe zorg je dat verschillende bezoekers snel toegang krijgen tot de informatiestromen die Midpoint te bieden heeft, zonder de behoefte van andere bezoekers uit het oog te verliezen? Met die vraag begonnen we aan de strategische fase van het contentplatform van Midpoint Brabant.

Soort platform

Kennisplatform

Diensten
Audience first strategie, UX design, development, toegankelijkheid, content migratie, hosting en doorontwikkeling.

Bekijk de website

Diverse ingangen naar relevante onderwerpen

Midpoint stelt ondernemen en innoveren met de mens centraal, ook op hun contentplatform. Uit de Audience map workshop kwamen diverse soorten belanghebbende naar voren. De een wordt geholpen vanuit een zoekvraag, de andere heeft meer behoefte aan de scanbaarheid van content. Daarom zijn er op het contentplatform diverse ingangen naar relevante thema’s en onderwerpen.

Content matchen op basis van de behoefte

Binnen een werkgebied dat meerdere thema’s kent, is het van cruciaal belang dat de content die getoond wordt matcht met de behoefte van de bezoeker. Zo voorkom je dat bezoekers met verschillende vragen allemaal hetzelfde verhaal krijgen, waar ze vervolgens zelf het gewenste antwoord uit moeten filteren.

Kennisleiderschap met een gezicht

Door alle specialisten op de desbetreffende kennisgebieden een gezicht te geven, worden bezoekers met directe lijnen gekoppeld. Dus zonder een kastje of muur. Zo kan Midpoint Brabant haar autoriteit als kennisleider op inhoudelijke thema’s verzilveren.

Ieder mens heeft het recht om mee te doen in de maatschappij

Dat geldt online niet anders. Vanuit die gedachte zorgden we ervoor dat het platform volledig voldoet aan de WCAG regelgeving. Zo kunnen ook mensen met een beperking snel de informatie vinden die ze zoeken.