Het belang van empathy mapping in persona creatie

kennis en inzichten

Bij non-profits draait alles om het creƫren van positieve impact en het bereiken van hun missies. Om dit te bereiken is een diepgaand begrip van het publiek van essentieel belang. Dit begrip wordt vaak bereikt door middel van persona's van de belangrijkste doelgroepen (donateurs, lotgenoten, fondsenwervers etc.). Het gebruik van een empathy map is een krachtige techniek die non-profits kunnen gebruiken om deze persona's te ontwikkelen.

Wat is empathy mapping?

Empathy mapping is een visuele en collaboratieve methode om een dieper begrip te krijgen van de gevoelens, behoeften, gedrag en gedachten van een specifieke doelgroep. Het proces omvat het identificeren van vier belangrijke elementen:

Belang van empathy mapping in persona creatie

Een persona alleen biedt beperkt inzicht in de gebruikers. Neem bijvoorbeeld Prince Charles šŸ‘‘ en Ozzy Osbourne šŸ¦‡. Qua persona zijn ze redelijk vergelijkbaar: man, geboren in 1948, rijk en beroemd, twee keer getrouwd, wonend in een kasteel. Echter gaat het in een empathy map over wat ze denken, voelen, zien, horen en zeggen en – spoiler alert – dat verschilt wel degelijk.

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4.

Stappen voor het gebruik van empathy mapping in persona creatie

Zelf aan de slag met een empathy map? Als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe je dieper inzicht kunt krijgen in de innerlijke wereld van je publiek, ben je niet de enige. Gelukkig is de weg van vraagtekens naar waardevolle inzichten dichterbij dan je denkt met onderstaande stappen.

Afsluitend houden we bij AudienceFirst ook een pressure cooker brainstorm, waarin we op basis van de ingevulde empathy map per persona creatieve oplossingen bedenken om online in te spelen op verschillende behoeften, met als doel de gebruikerservaring perfect af te stemmen op elke individuele persoon.

Kun je wel wat begeleiding gebruiken? Bij AudienceFirst helpen we veel organisaties met empathymap-werksessies waarin we samen een sterke basis leggen waar de organisatie nog jarenlang op kan bouwen. Laat ons je helpen om je impact te vergroten!

lees verder

lees verder

lees verder

lees verder

lees verder