Digitale inclusie, jouw website toegankelijk voor iedereen

kennis en inzichten

Het is mogelijk dat je al hebt vernomen dat er in 2025 nieuwe regelgeving genaamd de "Europese Toegankelijkheidswet" van kracht wordt. Deze wet vraagt om aandacht voor de toegankelijkheid van digitale producten. Toegankelijkheid is iets wat in andere branches (zoals in de bouw) al sinds jaar en dag een standaard is, maar gek genoeg heeft het web hier altijd op achter gelopen.

Iedereen heeft het recht om mee te doen in de maatschappij, ook online.

Het is van groot belang om voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat jouw website klaar is voor de toekomst. Wat ongeveer één op de vier mensen te maken heeft met verschillende vormen van beperkingen. Bijvoorbeeld het slecht zien van contrast kleuren, waardoor je nét die belangrijke knop mist of wat dacht je van blinde mensen die belasting moeten kunnen indienen.

Dit onderstreept het belang van toegankelijkheid, niet alleen vanuit het perspectief van gelijkheid, maar ook vanuit een zakelijk oogpunt. Het uitsluiten van mensen van jouw missie is namelijk niet alleen onwenselijk, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor jouw organisatie. Wij hechten dan ook veel waarde aan toegankelijkheid en integreren dit stevig in onze projectaanpak.

Naast het gebruik van dergelijke handige methoden, houden we ons ook strikt aan de webstandaarden. Door deze normen te volgen en correcte HTML-code te schrijven, zorgen we ervoor dat onze websites optimaal werken met hulpsoftware, zoals schermlezers.

Een inclusieve website is goed voor de zoekmachine

Hierdoor wordt het voor mensen met bijvoorbeeld een visuele of lichamelijke beperking eenvoudiger en sneller om informatie op jouw site te vinden. Een extra voordeel is dat dit de vindbaarheid van je website in zoekmachines verbetert. Hoe duidelijker je website, hoe hoger jouw ranking.

Onze inclusieve skills en samenwerkingen

Onze mensen houden zich continu bezig met digitale toegankelijkheid en met succes. Onze inspanningen op het gebied van inclusiviteit worden ook erkend door externe experts. Zo werken we o.a. met Gemeente Waalwijk, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Platform Veilig Ondernemen, samen met onafhankelijke experts die de websites testen op digitale toegankelijkheid.

Ons uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat onze websites niet alleen functioneel toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen, maar ook een plezierige ervaring bieden.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op!

lees verder

lees verder

lees verder

lees verder

lees verder