Hoe we de bouwplaats veiliger maken met Bouwspraak

Volandis

Joëlle Stijnen
Content strategist
Mike Engelmoer
Account & project
Ruud Vissers
Backend developer
Stef van der Loo
Frontend developer

Het project

Wat kun je als bouwprofessional vandaag nog doen om jouw bouwplaatsen veiliger te maken? Stuur je medewerkers naar het contentplatform van Bouwspraak, waar (internationale) collega’s leren om elkaar veilig te houden met behulp van simpele gebaren. Het contentplatform met onder meer laagdrempelige video’s geldt als online epicentrum voor bouwveiligheid in maar liefst 7 talen.

Een initiatief van
Bouwend Nederland, Aannemersfederatie, Vereniging van Waterbouwers, WoningbouwersNL, FNV bouwen & wonen en CNV Vakmensen.

Soort platform

Content hub

Diensten
UX design, WordPress development, hosting & doorontwikkeling.

Campagne, content- & performance marketing
ZUID Agency Group

Bekijk de website

Centrale content

Bij campagnes worden content en videos vaak verspreid over meerdere communicatiekanalen. Met dit platform draaiden we het om en centraliseren we alle content, inclusief campagnevideos. Van daaruit vonden ze hun weg op de diverse socialmediakanalen.

We maken bouwplaatsen veiliger

Met een reeks internationale arm- en handgebaren worden drukke en lawaaiige bouwplaatsen veiligere werkomgevingen. Het platform werd de content hub rondom de campagne. Zo worden bijvoorbeeld alle gebaren begrijpelijk uitgelegd in acht talen. Een bijkomend voordeel is dat we dankzij de juiste data (owned media) precies weten wat de doelgroep bezig houdt.